ROGER THAT INSPIRATIELAB

“Een plek waar je jezelf mag zijn, waar je gezien en gehoord wordt”
Het Roger That Inspiratie Lab is gecreëerd om de veerkracht van jongeren in de leeftijdsgroep van 11 t/m 25 jaar te versterken zodat ze sneller weer mee kunnen doen in het onderwijs en op gebied van werk en relaties.
 
De eigentijdse lab is een vertrouwde plek waar kwetsbare jongeren antwoorden op levensvragen kunnen ontdekken en biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten voor én door jongeren worden georganiseerd. Hier kunnen jongeren zichzelf zijn, een praatje maken met leeftijdsgenoten, komen om te relaxen, een luisterend oor vinden en hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
 
In de eerste helft van 2021 is ons eerste Roger That Inspiratie Lab ‘De Peel’ geopend in Zuid-Oost Brabant. Onze doelstelling is om jeugd- en jongerenwerk te innoveren door een integrale aanpak te ontwikkelen gebaseerd op de principes van positieve gezondheid waarbij welbevinden, zorg, onderwijs en arbeidsmarkt zijn geïntegreerd en ervaringsdeskundige jongeren een sleutelrol vervullen.
Ook is de zorg die jongeren eventueel nodig hebben beter vindbaar en sneller toegankelijker, zodat problemen niet erger worden, wachttijden korter zijn en jongeren niet iedere keer opnieuw hun hele verhaal hoeven te vertellen.
 
‘Ont-moeten, ontdekken, en ontplooien’
 

Welke gemeenten worden koplopers in preventie?

ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!
 
ANBI gegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel
Publicatiegegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).
Beleidsplan Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).

Roger That Inspiratielab de Peel Geopend
WE DID IT! Onze FEESTELIJKE OPENING van het Roger That Inspiratielab de Peel is voor mij een onvergetelijke dag geweest. Ik vond het heel speciaal, om het lintje voor de ingang symbolisch te mogen doorknippen om onze nu al succesvolle Inspiratielab officieel te openen.
 
Kijk hier voor een impressie van deze mooie dag.
 
Feestelijke opening Roger That Inspiratielab de Peel
Nu is het tijd dat iederéén in de Peelregio kennis met ons en het Inspiratielab maakt en daarom is er op zaterdag 2 oktober een feestelijke opening. Vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur ben je hartelijk welkom. Om kennis te maken met de mensen achter het initiatief, te horen en te zien wat jongeren doen in de Oude Smederij en uiteraard om te genieten van muziek, de ontspannen sfeer, een drankje en een hapje. Kortom laat je ook inspireren!
 
Neem gerust ook een kijkje op de onlangs gelanceerde website inspiratie-lab.nl.
 
GRAAG TOT ZIENS OP 2 OKTOBER IN HET ROGER THAT INSPIRATIELAB WILHELMINAPLEIN 27C SOMEREN.


 
Impressie van startersfase Pilot Roger That Inspiratielab de Peel
 

Bekijk voor de geschiedenis van het Roger That Inspiratielab onze pagina Startersfase.