GEZOCHT: VOORZITTER ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL


 
Wij zoeken een voorzitter: iemand die buiten gebaande paden durft te gaan en jong van geest is (PDF vacature).
     

NIEUWE VACATURES


 
 
Wij zoeken een penningmeester (PDF vacature) en een bestuurssecretaris (PDF vacature) om onze Foundation verder te professionaliseren.
     

NAASTENKANAAL SUÏCIDE

CARING COMMUNITY FESTIVAL - 25 MAART 2021

Vorige week donderdag 25 mrt om 18:30 uur was onze bijdrage voor het festival Caring Community uitgezonden op het daarvoor bestemde "naasten-kanaal". In deze uitzending besteden we aandacht aan suïcide en dan specifiek aan de ondersteuning aan naasten en nabestaanden.
 
We bespreken daarin bijvoorbeeld het taboe op suïcide en het belang van lotgenotencontact. Het festival is een initiatief van het netwerk GGZ-vriendelijke gemeente en onze bijdrage is het enige item dat direct verband houdt met suïcidepreventie.
     

PLEIDOOI VOOR BETERE PREVENTIE

In het blad Kinderarts & Samenleving wordt aandacht besteed aan betere preventie van doodsoorzaak nummer 1 met medewerking van Kinderarts Ginny Nolles, Ervaringsdeskundige Astrid van Vugt, Klinisch psycholoog en manager Hulpverlening bij 113 Maryke Wolters-Geerdink Dit waardevolle Artikel (pdf) is geschreven door journalist Michel Van Dijk.
     

FILM DE WENDING

Doen jullie mee? Een waardevol gebaar aan onze jongeren, die door Zelfdoding uit het leven zijn gestapt, door de makers van Film de Wending.
Onze Foundation werkt intensief samen met de Peel Pioniers in ons Roger That Inspiratielab. De Peelpioniers is een sociale onderneming vóór en dóór jongeren.
 
De jongeren hebben een zeer waardevolle speelfilm gemaakt tegen Pesten. Het thema Zelfdoding komt ook aan bod in de film en het is de bedoeling van de makers om het thema bespreekbaarder te maken. Ik ben bij de Perspresentatie geweest en het is hartverwarmend hoe zij dit op het doek hebben kunnen vastleggen. Aan het einde van de film willen zij een extra stukje bewustwording creëren door foto’s en namen te laten zien van jongeren die dit lot is overkomen. Zij willen laten zien dat het verhaal in de film ‘ieders’ verhaal zou kunnen zijn.
 
Zij hebben speciaal een e-mailadres aangemaakt om de foto’s/namen naar toe te sturen, dat is wending@peelpioniers.nl of rogierhulstfoundation@gmail.com
 
Lees meer..
     

“Waarom bleef je niet voor mij?”

Prachtig in beeld gebracht door deze Jeugddocumentaire van Milou Gevers. Zij studeerde onlangs af aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam met haar documentaire “Waarom bleef je niet voor mij?” waarin zij vier kinderen vragen stelt over de zelfdoding van hun vader of moeder. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.
 
https://www.2doc.nl/documentaires/series/3lab/2020/waarom-bleef-je-niet-voor-mij.html
     

KLEUR BEKENNEN

Een waardevol afstudeer project van Valérie Hilgersom
Mooi in kaart gebracht de serie. Zelfdroom over jongeren die na diepe dalen weer dromen over hun toekomst. De grootste doodsoorzaak onder jongeren is zelfdoding. Met name lesbiennes, homoseksuelen, transgenderpersonen en biseksuelen zijn hier over het algemeen gevoeliger voor. Zo hebben ze tot 5 x vaker zelfmoordgedachten en doen ze 4 x vaker een zelfmoordpoging dan leeftijdsgenoten die heteroseksueel zijn. De afgelopen jaren is een stijgende lijn zichtbaar van jongeren die zichzelf het leven benemen. De urgentie is dus hoog om het aantal zelfdodingen terug te dringen, maar praten over mentale problemen wordt nog vaak gezien als een taboe. Ook de jongeren die Valerie heeft geïnterviewd hebben dit zo ervaren. Zeer de moeite waard om deze integere interviews van de jongeren te lezen! https://svjmedia.nl/valeriehilgersom/zelfdroom/
     

INTERVIEW ANNERIEKE DE VRIES

Artikel uit het AD van vrijdag 11 december 2020
Annerieke de Vries, schrijfster van de roman 'Ondersteboven', is recentelijk geïnterviewd door het AD. Het artikel lees je hier.
     

PODCAST WAARHEEN WAARVOOR

Astrid was vanmorgen te gast bij Koop Geersing voor de Radio NH podcast 'Waarheen, Waarvoor.'
Beluister deze podcast (Spotify) of het hele programma (Mixcloud).
 
Dit was voor haar een hele bijzondere ervaring. Direct na afloop waren er al fijne mooie reacties. We kunnen zeker tevreden zijn.
 
Koop Geersing had zich zeer goed voorbereid. Hij is een goede gastheer en heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Fijn om met hem te sparren. Net of we aan de keukentafel zaten. Was vandaag weer voor het eerst dat ze weer gasten in hun studio mochten ontvangen. Fijn om elkaar in de ogen te kijken.
     

PODCAST: HOE KRABBEL JE WEER OP

Over creativiteit en rouw
Een aanrader! Luister naar deze prachtig Podcastaflevering 'Hoe krabbel je weer op' over creativiteit en rouw.
 
Samen met inspirerende gasten mochten mijn dochter, Fleur Hulst , en ik ons verhaal delen in het mooie afscheidshuis de Sterrenheuvel. Hoe krabbel je weer overeind na een groot verlies van je dierbare?
 
Aan tafel bij onze fijne gastheer Richard Grootbod en gastvrouw Patty Lou Middel - Leenheer.
 
Met schrijfster van Roman Ondersteboven Annerieke de Vries, Chantal de Mol, initiatiefneemster Ondersteboven, Caroline De Bes, MBA Jakob van Wielink, Aart Harder, Jopie Verburg.