HANDREIKING VOOR NABESTAANDEN

Als je iemand verliest door Zelfdoding.
     

HERKANZING PUBLIEKSPRIJS

STEM NU! ZEG HET VOORT
Door een softwarefout kon op 7 december de stemming voor de publieksprijs van de herstelspecial met initiatieven zoals het Inspiratielab niet doorgaan.
 
Nu is er gelegenheid om te stemmen. Maak daartoe gebruik van onderstaande link naar het stemformulier. Het Inspiratielab heeft nummer 27 in de lijst (en je moet kennelijk nog 3 andere initiatieven aankruisen...). Kies deze naar eigen 'inzicht'.
 
Je hebt tot en met morgen, dinsdag 21 december a.s. de tijd om het stemformulier in te vullen, maar doe het NU! Het kost 2 minuten. De publieksprijs is maar liefst 5.000 euro en die zouden we heel graag winnen...! We kunnen er veel activiteiten voor jongeren mee organiseren. Velen hebben het in deze tijd niet gemakkelijk.
 
Stem via deze link op jouw favorieten voor de Publieksprijs van de Herstelspecial 2021! ALVAST SUPER DANK JE WEL!
     

ROGER THAT INSPIRATIELAB KANSHEBBER HERSTELSPECIAL PUBLIEKSPRIJS

We rekenen op je!
Daar zijn we weer! En met een goede reden. Het Roger That Inspiratielab is kanshebber op 'de herstelspecial publieksprijs' van 5.000 euro, uitgeschreven door MIND en Zorgverzekeraar VGZ. Daar kunnen we heel veel voor onze doelgroep voor doen.
 
Meld je nu via deze link aan en stem op 7 december (tussen 14.00 en 15.30 uur) op het Inspiratielab! Je bent dan waarschijnlijk thuis—digitaal aan het werk— dus we rekenen op je!
 
Dank alvast voor je steun!
Rogier Hulst Foundation
ROGER THAT INSPIRATIELAB
 
https://mindplatform.nl/nieuws/uitreiking-herstelspecial-2021
     

LANDELIJKE ENQUÊTE ONDERSTEUNING NABESTAANDEN

Lieve Lotgenoten,
 
Zouden jullie ons willen helpen?
Gaat om het volgende:
 
BELANGRIJK de ONDERSTEUNING van NABESTAANDEN na het overlijden van een dierbare door ZELFDODING verdient meer aandacht. Om de behoeften van nabestaanden beter in kaart te brengen is er een landelijke enquête ontwikkeld waarmee we zicht willen krijgen op de geboden hulp, steun en zorg in de periode na het overlijden.
 
Het initiatief hiervoor is genomen door nabestaanden organisaties: Rogier Hulst Foundation, Stichting Aurora, Stichting Zorg & Zelfdoding en de Ivonne van de Ven Stichting. Zij hebben hun krachten gebundeld met onder andere 113 Zelfmoordpreventie en Slachtofferhulp Nederland.
 
Ben je iemand verloren door zelfdoding? Help ons dan alsjeblieft mee door de enquête in te vullen en zo jouw ervaring met ons te delen. Het maakt niet uit of je recent iemand bent verloren of lange tijd geleden, op wat voor manier dit is gebeurd, of wat je relatie met de overleden persoon was. Alle reacties nemen we mee in onze plannen om de ondersteuning voor nabestaanden te verbeteren. Samen hopen we zoveel mogelijk nabestaanden in Nederland te bereiken.
 
DOE JE MEE?
Ga naar https://113.qualtrics.com/jfe/form/SV_0BaoSseeOXzeLPw
 
Ook fijn als jullie dit zoveel mogelijk willen delen met andere lotgenoten.
 
De Rogier Hulst Foundation zit in de coalitie met grote organisaties. We worden echt nu serieus genomen Onze ervaringen worden meegenomen.
 
Wij wensen jullie vooral heel veel licht!
     

EEN INKIJKJE VAN ONS SFEERVOLLE INSPIRATIELAB

6 klassen en docenten van het Varendonckcollege Someren/Asten waren op bezoek
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

1 / 12
Officiële opening
2 / 12
Sfeervol Lab
3 / 12
In alle ruimten was een activiteit
4 / 12
Geweldige optredens
5 / 12
Ons shirts met een
mooie boodschap
6 / 12
Ons Lab by night
7 / 12
Gezellige onderonsjes
8 / 12
Ons Geweldige Peel Team
9 / 12
Één van onze sponsors. Zij hangen in onze ere galerij
10 / 12
Inschenken van inspiratie welkomstdrankjes
11 / 12
Heerlijk Chillen
12 / 12
Founder met dochter. Rogier is er ook bij. Het logo van
Roger That Inspiratielab is ontstaan uit zijn logo (Design Ruud Winder)

WE DID IT! Onze FEESTELIJKE OPENING van het Roger That Inspiratielab de Peel is voor mij een onvergetelijke dag geweest. Ik vond het heel speciaal, om het lintje voor de ingang symbolisch te mogen doorknippen om onze nu al succesvolle Inspiratielab officieel te openen. Een droom die echt is uitgekomen om als Aanjaagster een fijne, veilige en vertrouwde Ontmoetingsplek plek voor jongeren, én door jongeren te kunnen creëren in Someren. Ik voelde mij happy en ongelofelijk trots op ons mooie inspirerende Peel team. Het bruiste van samenhorigheid en inspiratie.
 
Ik was ontroerd door de hoge opkomst van familie, vrienden, lotgenoten en geïnteresseerden die ons kwamen feliciteren, hartverwarmend met bloemen, lieve wensen, kaartjes, cadeautjes en een kijkje kwamen nemen in het sprankelende Lab. Ik heb vooral genoten van alle jongeren en van alle mooie optredens.
 
Als Mama van Rogier, Astrid van Vugt, voorzitter Rogier Hulst Foundation
     

AFTERMOVIE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

Wat een verassing! Twee jongeren uit ons Roger That Inspiratielab, Alec Schmitz en Iris van den Boomen, verblijden ons met een Afermovie van onze Feestelijke Opening.

Zo ontroerend en zo gaaf hoe ze de sfeer in beeld hebben gebracht.

Dit werkt zo goed om ons waardevolle oplossingsgerichte initiatief onder de aandacht te brengen. DANK JULLIE WEL
     

INSPIRATIELAB BIJ NOS JOURNAAL


Afgelopen vrijdag waren we in het NOS Journaal van 20.00. Hoe mooi dat hier breed aandacht voor is.
 
Aanleiding zijn de zorgelijke CBS cijfers over depressieve klachten onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.
 
Door middel van samenwerking met diverse partijen en een uniek activiteiten-, begeleidings- en informatie aanbod wil het Inspiratielab op een innovatieve manier investeren in jongeren en hun mentale veerkracht versterken, zodat ze sterker in hun schoenen staan en meer leren, werken en leven vanuit hun hart.
     

NIEUWE ROMAN 'ONDERSTEBOVEN' VAN ANNERIEKE DE VRIES

Op 10 september verschijnt de roman 'Ondersteboven' van Annerieke de Vries
‘Er huist een draak in mijn hoofd.’ Davey, de jongste zoon van Merel, wordt geplaagd door onontkoombare drukte van gedachten en prikkels van buitenaf. Op 25-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière als kunstenaar en vormgever, kiest hij ervoor om uit het leven te stappen. De wereld van Merel stort in.
 
Merel komt erachter dat er veel tieners en jongeren zijn die worstelen met zichzelf en de wereld om hen heen. Ze denkt groots en zet al haar creativiteit en ervaring in om iets voor hen te kunnen betekenen. Dan slaat het noodlot toe. Merel zit financieel aan de grond en ervaart dat rouw zich niet laat regisseren. Lukt het haar om uit de diepe put van verdriet te klauteren? Kan zij haar idealen waarmaken?
 
Ondersteboven is een meeslepende roman over wanhoop, angst, achterblijven en levenskracht.
 
De roman is naar het idee van Caroline de Bes tot stand gekomen. De ervaringsverhalen van Astrid van Vugt zijn gebruikt/geïnspireerd als rode draad door het boek. De personen en de scènes zijn door de schrijfster ingekleurd. Het nawoord heeft Astrid geschreven. 10% van de verkoopwaarde gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
Annerieke de Vries (1964) heeft 38 jaren met plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Nu volgt zij haar hart en passie door boeken te schrijven en lezingen te geven.
 
Sluipwesp 2018 en De donkere dagen (verhaal) 2019 bij De Crime Compagnie, Een voltooid leven, Een roman over een doorleefd afscheid 2019 bij Futuro Uitgevers
 
www.anneriekedevries.nl
     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

02/10 14:00-20:00
Het roger that inspiratielab de peel is een Nieuw initiatief. Van, voor en door jongeren In de leeftijd van 11 - 25 jaar. Het inspiratielab Richt zich op het versterken van de Mentale veerkracht van jongeren.
 
In de afgelopen periode hebben we in alle stilte proefgedraaid. Ondanks alle beperkingen waren er toch vele bezoekers en we durven wel te zeggen dat het Inspiratielab nu al de nodige enthousiaste fans heeft. De schrijvende pers is al op bezoek geweest en op social media is ook het nodige over het Inspiratielab te doen.
 
We vinden daarom dat het nu tijd is dat iederéén in de Peelregio kennis met ons en het Inspiratielab maakt en daarom is er op zaterdag 2 oktober een feestelijke opening. Vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur ben je hartelijk welkom. Om kennis te maken met de mensen achter het initiatief, te horen en te zien wat jongeren doen in de Oude Smederij en uiteraard om te genieten van muziek, de ontspannen sfeer, een drankje en een hapje. Kortom laat je ook inspireren!
 
Neem gerust ook een kijkje op de onlangs gelanceerde website inspiratie-lab.nl.
 
GRAAG TOT ZIENS OP 2 OKTOBER IN HET ROGER THAT INSPIRATIELAB WILHELMINAPLEIN 27C SOMEREN.